A oferit mită pentru „vaccinare la chiuvetă“, dar asistenta a sesizat Poliţia. Pedeapsa cu care a fost de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul nu dorea să fie vaccinat, doar să primească certificatul de vaccinare. Foto Pixabay

Un bărbat din Sebeş care a oferit mită pentru ”vaccinare la chiuvetă” a fost prins de poliţişti şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat, la data de 24 mai 2022, acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu persoana fără calitate specială (O. I.) fiind stabilită pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, s-a reţinut că la data de 18.11.2021, inculpatul a oferit o sumă de bani unei asistente medicale aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Centrului de Vaccinare Sebeş, judeţul Alba, pentru a îndeplini un act contrar atribuţiilor de serviciu ale acesteia.

Bărbatul dorea să nu fie vaccinat anti-COVID, dar să consemneze în documente şi evidenţele electronice faptul că a fost imunizat, în scopul de a-i fi eliberat un certificat de vaccinare.

Asistenta medicală a refuzat primirea sumei de bani şi a sesizat organele de poliţie. Ofiţerii Direcţiei Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

Vă mai recomandăm: 

Satul din Munţii Sebeşului unde toţi locuitorii cresc animale. Tinerii au renunţat să mai plece în străinătate 

Victoria în instanţă a unei şoferiţe sancţionate pe nedrept de Poliţie. Cum a fost intimidată de poliţişti