Varză cu carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pagini realizate în colaborare cu Click! Poftă bună!

Când bărbatul carnivor zice: „Mi-e foame de mor!“, gospodina iscusită îl salvează-ntr-o clipită, cu cele mai bune bucate. Au varză şi carne toate.

Ingrediente

- 500 g carne de porc
- 1 varză murată
- 2 linguri ulei (sau untură de porc)
- 1 linguriţă cimbru uscat
- boia de ardei dulce
- piper proaspăt râşnit
- 200 ml smântână

Preparare

1 Se porţionează carnea, se prăjeşte cu puţin ulei (sau untură de porc topită), la foc iute, până începe să-şi schimbe culoarea. Se dă focul mai mic, se condimentează cu piper proaspăt râşnit, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit, în zeama lăsată de carne. Se mai adaugă din când în când câte puţină apă caldă până când carnea este bine pătrunsă.
2 Între timp, se scurge varza de zeamă, se taie fideluţă şi se adaugă peste carne. Se călesc împreună, amestecând mereu să nu se prindă. Se adaugă cimbrul uscat şi se fierb înăbuşit încă 35 de minute. Se mai amestecă din când în când. Se serveşte caldă, garnisită cu boia de ardei dulce şi smântână.