Românii, viziune sumbră asupra viitorului:  A crescut cu peste 30% numărul celor care cred că situaţia României se înrăutăţeşte SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

Un sondaj realizat de INSCOP arată că 44,6% dintre românii cred că situaţia generală a României peste 30 de ani va fi mai rea decât în prezent. În urmă cu 7 ani, doar 12% aveau această viziune, în timp ce 52% credeau că vor veni vremuri mai bune.

Sondajul INSCOP a fost realizat pe baza datelor obţinute telefonic de la 854 de respondenţi, în perioada 2-5 septembrie. 63% dintre aceştia consideră că situaţia din ţara noastră este mai rea decât după căderea comunismului, 23,4% mai bună, iar 9,3% cred că este la fel.

Dintr-un sondaj similar, realizat în urmă cu 7 ani de INSCOP, la comanda Adevărul, pe un eşantion de 1076 de persoane, reiese că românii erau mai optimişti în 2015. Atunci, 40,5 % considerau că viaţa la 25 de ani de la căderea comunismului este mai rea, în timp ce procentul celor credeau că situaţia era mai bună era de 32,9%. Dintre cei chestionaţi, 17,2% spuneau că lucrurile au stagnat după 1989.

În ceea ce priveşte viitorul ţării, 44,6% dintre cei chestionaţi în prezent sunt de părere că situaţia generală a României peste 30 de ani va fi mai rea, 30,9% cred ca va fi mai bine, iar 11,6 procente consideră că va rămâne la fel ca în prezent.

52% dintre respondenţii sondajului din 2014 credeau că în următorii 25 de ani situaţia României va fi mai bună, iar 12% considerau că va fi mai rea, în timp de 23,3% erau de părerea că va rămâne la fel.

Rezultatele sondajelor au fost publicate de directorul INSCOP Research, Remus Ioan Ştefureac, pe Facebook.

Mai multe pentru tine:
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”