Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, despre acuzaţiile aduse de Laufer preşedintelui: „Băbăiatule!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile aduse de Ilan Laufer preşedintelui României l-au făcut pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice să reacţioneze pe Facebook. „Bate câmpii Laufer sau mi se pare mie?!”, a scris Francisc Doboş pe contul său de socializare.

„Chiar nu ştiam cine e tipul. Nici acum nu ştiu. Dar unul Laufer l-a făcut chiar acum pe preşedintele României antisemit... Băbăiatule!!! Bate câmpii acest Laufer, sau mi se pare?! Domnule rabin Rafael Shaffer vă preţuiesc pe dumneavoastră şi pe fraţii evrei”, a scris Francisc Doboş.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a răspuns şi la câteva comentarii la această postare. 

Ilan Laufer a afirmat marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta „un nou act de antisemitism”.

Acuzaţii grave aduse de Ilan Laufer

Laufer a spus şi că preşedintele a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune România-Israel.

El a susţinut că preşedintele a avut ”mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite” şi că a blocat numirea unui ambasador al României în Israel, dorind „să saboteze” relaţiile cu această ţară. Laufer a susţinut şi că preşedintele Iohannis i-a promis cancelarului Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Israel.

El a spus că atacurile antisemite la adresa sa sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia sa au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului din România.