Produsele comercializate ca "tradiţionale" sunt cumpărate din Turcia sau Bulgaria şi vândute de 2-3 ori mai scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele comercializate la tarabe sub denumirea de produse  "tradiţionale" sunt, în realitate, cumpărate din piaţă şi vândute de două-trei ori mai scump, este de părere preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Minea a fost prezent la "Romania Retail Forum", unde a declarat că în cele mai multe cazuri marfa vândută în pieţele volante sub denumirea de tradiţională este achiziţionată fie din en-gross-urile turceşti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucrează la negru, relatează Mediafax.

* Producătorii de aşa-zise produse tradiţionale nu vor să fie fiscalizaţi şi nu pot justifica provenienţa mărfii. Vânzătorii de brânză de oaie n-au oi, iar cei care vând carne de porc nu au porci.

* De se îmbracă vânzătorii acestor produse în costume tradiţionale, dacă nu le poartă şi acasă? Nu cumva se joacă cu naivitatea consumatorului şi revând o marfă cumpărată din piaţă?

* Produsele tradiţionale sunt o sursă de corupţie înfiorătoare.

* Mie asta îmi place la statul român - e foarte informat despre ce vorbesc eu la telefon, dar despre ce se întâmplă în ţară niciodată.

Preşedintele Romalimenta acuză statul de ignoranţă în aceastã problemă.