Peste 1.100 cazuri noi de COVID-19 în Bucureşti, în ultimele 24 de ore. Care este situaţia pe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În BBucureşti au fost depistate cele mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să rămână ridicat. Astăzi, 13 noiembrie, au fost depistate 9.489 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care 1.114 în Bucureşti.

Pe judeţe, locul secund este ocupat de Constanţa, cu 970 de cazuri şi Cluj, cu 596. Alte judeţe precum Braşovul şi Ilfovul se află la mică distanţă. 

Cea mai mare rată de infectare este în judeţul Sibiu - 7,7 şi la Cluj. 

Până pe 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Communicare Strategică, iar 

231.808 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi: 
 

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 2.358 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos: