Octavian Berceanu, în vizită la Urlaţi, Prahova: Primăria încearcă să dosească o groapă de gunoi ilegală. Bătaie de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urlaţi, jud. Prahova, groapă de gunoi ilegală situată în lunca râului Cricovul Sărat Foto: captura video facebook Octavian Berceanu

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost, sâmbătă, într-o vizită de lucru în judeţul Prahova, iar în oraşul Urlaţi a găsit serie de nereguli, printre care o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria încerca să o astupe cu pământ.

„Urlaţi, jud. Prahova. Primăria Urlaţi încearcă să dosească, adică să acopere cu pământ o groapă de gunoi ilegală situată în lunca râului Cricovul Sărat. Staţia de transfer deşeuri se află la 300 de metri, fiind cea mai apropiată construcţie de groapa ilegală. Aseară, Claudiu Pândaru la Digi m-a întrebat dacă sunt râuri sau pârâuri din care aş bea apă. Aveţi răspunsul”, a scris Octvian Berceanu într-o postare pe pagina sa de Facbook.

Apoi, Berceanu a vizitat şi staţa de transfer, unde a găsit mii de tone de gunoi abandonate de mult timp, 

”La Urlaţi (...) suntem pe o staţie de transfer, transferul gunoiului menajer către gârlă, către cer, către pânza freatică. Se scurge levigatul din acest gunoi abandonat aici de nu ştiu cât timp. E gunoi amestecat, cât vedeţi cu ochii, lângă localitate. Pute şi va mirosi din ce în ce mai tare cu primele ploi, care au fost deja şi călduracare urmează să smulgă din duhoarea din acest gunoi adunat aici. La 300 e metri în faţă este Cricovu Sărat unde avem o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria în viteză încearcă să o astupe. Aşa sunt depozitele noastre pe fonduri europene. (...) 23 milioane de lei investiţie pentru aceste depozite de gunoi. Bătaie de joc. Şi pe banii noştri şi pe sănătatea noastră şi pe banii europenilor. Din păcate astea sunt companiiile mari şi compania de aici operează şi în Bucureşti, aşa am înţeles”, a mai transmis Berceanu prin intermediul unui  clip video

Totodată, Berceanu a mai arătat cum chiar în acel moment un utilaj al Primăriei încerca să astupe cu pământ nişte gropi ilegale de gunoi.

 

Comisarul general al Gărzii de Mediu, a tras un semnal de alarmă privind poluarea râurilor din România, afirmând că el nu ar avea curaj să bea mai mult de o cană de apă dintr-un râu din ţara noastră. De asemenea a afirmat că  mai multe pensiuni din zona montană deversează conţinutul foselor în râuri.