Medicul Emilian Imbri avertizează: „După 15 martie vom atinge acel vârf de care ne este teamă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală                     FOTO: Captură Digi 24

Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, estimează că după data de 15 martie, România va atinge un nou vârf al pandemiei de coronavirus, informează B1 TV, citat de Libertatea.

Emilian Imbri face această estimare în contextul în care numărul de infectări a înregistrat o creştere în ultimele zile. Sâmbătă, 6 martie, numărul de infectări a ajuns la 4.064, scrie Libertatea.  Drept consecinţă, Capitala a reintrat în scenariul roşu, iar Timişoara va intra în carantină începând de luni. 

„Din ce se prefigurează, imediat după 15 martie şi în aprilie vom atinge acel vârf de care ne este teamă şi, dacă nu vom răspunde la ceea ce ni se va cere să facem şi vom avea nişte discuţii nelalocul loc despre drepturile fiecărei persoane, atunci lucrurile se vor prelungi până spre toamnă, cum spun specialiştii, odată cu vaccinarea a peste 70% din populaţia ţării. Asta se va întâmplă sigur spre iarnă. Probabil ca anul acesta, încă vom avea o vară destul de precaută în comportament, zic eu”, a declarat Imbri care a adăugat că se apropie cel de-al treilea val al epidemiei. 

„Din fericire, valul doi s-a retras ca la un tsunami, mult în ultimele 3-4 săptămâni, şi spitalele au respirat puţin. Locuri libere au fost, în spitalul Babeş, acum 2-3 săptămâni erau peste 200 de locuri libere. Acum se întoarce valul. Probabil ca vom fi liniştiţi până când vom atinge maximul pe care l-am avut acum 2 sau 3 luni, adică un vârf în care totul era plin. Până atunci, spunem noi că putem rezista. Dacă depăşim acea cotă, sigur ca presiunea va produce spărturi”, a mai spus medicul.

Mai multe pentru tine:
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”