FOTO VIDEO În aer cu „cel mai bun prieten al omului“: câinele care zboară cu deltaplanul, alături de stăpânul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan McManus şi câinele său, Shadow, zburând cu deltaplanul în apropiere de oraşul american Salt Lake City FOTO Reuters

E o pasăre? Eu un avion? Nu, e un câine care zboară cu deltaplanul. Un instructor de parapantă şi deltaplan din Utah este mereu însoţit de prietenul său cel mai bun, câinele Shadow, relatează Reuters.

Dan McManus zboară de aproximativ 37 de ani, iar în majoritatea zilelor poate fi văzut planând deasupra văii Salt Lake. McManus suferă de anxietate şi a descoperit că prezenţa ciobănescului australian îl calmează. Şi, cu toate că zborul cu deltaplanul este o activitate liniştitoare pentru bărbat, câinele nu este foarte fericit când stăpânul lui nu este în preajmă.

Instructorul de zbor susţine că Shadow a provocat de multe ori stricăciuni prin casă când el era plecat. Dacă îl lua în parc, căţelul îl fugărea înainte de decolare şi chiar încerca să se prindă cu dinţii de McManus. „Părea că vrea să mă ţină în siguranţă“, a declarat McManus.

Aşa că, în urmă cu nouă ani, bărbatul a creat un ham special, iar cei doi prieteni zboară împreună de atunci. Numele ciobănescului australian era, iniţial, Bandit, însă stăpânul a decis să-l numească Shadow (trad. eng. – umbră), după ce a observat că animalul nu vrea să despartă deloc de el.

„Aici este acasă. Ar prefera să fie aici decât în orice alt loc. Asta înseamnă libertatea pentru el“, a spus McManus, despre prietenul său de nădejde.