Fondatorul Megaupload, eliberat pe cauțiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a petrecut o lună în arest, fondatorul site-ului Megaupload, Kim Dotcom, a fost eliberat pe cauțiune în această dimineață. Bărbatul va trebui să poarte o brățară electronică de monitorizare.

La începutul acestei luni, Înalta Curte a susținut decizia luată de un tribunal de a nu-l elibera pe Dotcom, deoarece acesta deținea mai multe pașapoarte și conturi bancare, cu ajutorul cărora ar fi putut fugi din țară, potrivit Reuters.

Judecătorul Nevin Dawson a decis să-l elibereze pe Dotcom, după ce a considerat că e foarte puțin probabil ca inculpatul să fugă din țară. informează site-ul stuff.co.nz.

Deși a fost eliberat, condițiile eliberării sale pe cauțiune impun ca acesta să poarte o brățară electronică la gleznă, cu ajutorul căreia autoritățile îl vor putea localiza și monitoriza.

”Mă simt ușurat că voi merge acasă și-mi voi vedea familia, cei trei copii și soția însărcinată”, a declarat Dotcom. ”Vreau doar să merg acasă”, a continuat acesta, spunând că doar atât a vrut să spună presei.

Când a fost întrebat despre felul în care l-a tratat poliția, Dotcom a spus: ”A fost ca un fel de preselecție pentru <<American Idol>>”.

Ceilalți trei bărbați, acuzați împreună cu Dotcom, au fost și ei eliberați pe cauțiune.

Procesul, unul dintre cele mai mari din domeniul pirateriei pe internet, a început la sfârşitul lui ianuarie , după arestarea a şapte şefi Megaupload, inclusiv a fondatorului site-ului. Ei au fost acuzaţi de violarea drepturilor de autor, conspiraţie infracţională şi fraudă. Actualmente, ei aşteaptă o decizie în privinţa extrădării în Statele Unite. Potrivit procurorilor, daunele estimate provocate de Megaupload ar fi fost mai mari de 500 de milioane de dolari.