Cutremur cu magnitudine 3,7 în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudine 3,7 s-a produs miercuri, la ora 11:11, în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime 113,8 kilometri. De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău - Vrancea, cel de miercuri fiind al XV-lea.

În 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 şi 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8.

În 10 august, în zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat că, din analizele şi cercetările sale, următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul 2040 sau în perioada 2077 - 2078. În schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, susţine că nu se pot face astfel de estimări, dar afirma că astfel de seisme sunt normale pentru zona Vrancea.

Mai multe pentru tine:
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Stadiul lucrărilor la centura de ocolire Timișoara-Sud. Muncitorii vor lucra de 1 Mai și vor fi liberi de Paști FOTO
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate