Cetăţean britanic condamnat la trei luni de închisoare în Dubai, pentru că ar fi atins şoldul unui alt bărbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean britanic a fost condamnat la trei luni de închisoare cu executare în Dubai pentru că ar fi atins şoldul unui alt bărbat în timp ce-şi căra paharul cu băutură într-un bar aglomerat, informează cotidianul britanic The Guardian.

Jamie Harron, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de indecenţă publică în data de 15 iulie a acestui an. Acesta a afirmat că încerca doar să evite să-şi verse băutura în timp ce se deplasa prin barul aglomerat, când l-a atins din greşeală pe celălalt bărbat.

Familia lui Harron a sperat că autorităţile vor renunţa la acuzaţiile împotriva acestuia după ce omul de afaceri pe care acesta l-a atins şi-a retras plângerea. Duminica aceasta însă, organizaţia Reţinut în Dubai, ce a încercat să-l ajute pe Harron în acest caz, a anunţat că acesta a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru indecenţă publică.

Organizaţia a anunţat că va înainta un recurs împotriva acestei condamnări, dar a specificat că acesta are de înfruntat şi acuzaţii pentru consumul de alcool şi pentru că l-ar fi înjurat pe omul de afaceri pe care l-ar fi atins pe şold.

„Harron este furios, dezamăgit şi îngrozit de ceea ce poate urma în continuare. El se simte trădat şi exploatat de un sistem ce nu a cercetat în detaliu declaraţiile martorilor principali în apărarea sa, şi care l-a făcut să creadă că acest caz împotriva lui va fi retras”, se arată într-un comunicat public al organizaţiei citate.

Radha Stirling, directorul executiv al organizaţiei Reţinut în Dubai, a afirmat că Harron „a suferit enorm” ca urmare a acestor acuzaţii, şi-a pierdut slujba, este pe cale să-şi piardă şi casa şi are probleme în a-şi achita cheltuielile cu avocaţii.

„Familia lui nu a putut să-l viziteze în toată această perioadă dificilă pentru că riscă să fie reţinuţi de către autorităţi din cauza legislaţiei ce interzice opiniile critice la adresa guvernului”, a afirmat Stirling.

„În acest moment Harron este hotărât să-l dea în judecată, în civil, pe acuzatorul său în momentul în care va reuşi într-un final să se întoarcă acasă, din moment ce este clar că nu are şanse să-şi găsească dreptatea în Emiratele Arabe Unite”, a completat Radha Stirling.

„În acest moment, nu putem şti nici măcar dacă sentinţa din apel va fi mai bună sau mult mai gravă”.