Ce sancţiune a primit funcţionarul public care i-a dat cod de parafă italianului cu opt clase care a operat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care a acordat cod de parafă italianului care s-a dat drept chirurg şi a ajuns să facă operaţii în sistemul privat românesc a luat decizia de a-l muta disciplinar pe funcţionarul care a atribuit parafa italianului. De asemenea, a fost demarată o anchetă internă.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Bucureşti. 

Sursa citată arată că a fost demarată o anchetă internă şi a fost sesizată Comisia de Disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public a soluţionat solicitarea lui Matteo Politi. 

„Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar, urmând ca până la finalizarea cercetării disciplinare să îşi desfăşoare activitatea în cadrul unui alt compartiment”, notează comunicatul. 

Potrivit sursei citate, a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală pentru a vedea cum au fost eliberate codurile de parafă în anul 2018. 

„Conducerea va dispune toate măsurile necesare pentru ca astfel de incidente să nu se repete”, conchide comunicatul.