Câţi oameni a ucis blestemul faraonului Tutankamon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca funerară a faraonului Tutankamon FOTO SHutterstock

Pe 4 noiembrie 1922, o echipă de arheologi condusă de Howard Carter a descoperit un indiciu spre intrarea în mormântul regelui Tutankamon. Când mormântul însuşi a fost descoperit, pe 26 noiembrie 1922 - după mai bine de 3.000 de ani în care nu fusese deschis - mulţi au crezut că faraonul a declanşat un puternic blestem asupra tuturor celor care îndrăzneau să-i tulbure somnul veşnic

Tutankamon a fost faraon al Egiptului din dinastia a XVIII-a (1332-1323 i.en.), iar mormântul său a fost descoperit intact în anul 1922, de către arheologul Howard Carter şi lordul Georghe Herbert de Carnarvon, alături de un tezaur fabulos. Mormântul a fost jefuit în antichitate, însă doar obiecte neimportante au fost luate, ulterior fiind restaurat şi de atunci nimeni n-a mai putut intra.

Popularitatea faraonului a crescut după ce s-a răspândit mitul blestemului ce ar fi ucis diferite personalităţi care au intrat în contact cu mormântul şi au atins obiectele faraonului, ce trebuiau să-l însoţească în viaţa de apoi.

Citeşte aici câţi membri ai expediţiei au murit, în ce fel, dar şi ce alte peroane au decedat în condiţii misterioase.