Capitala trece de 800 de cazuri noi de COVID-19 într-o zi. Situaţia pe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 4.841 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore, 865 au fost depistate în Bucureşti. Rata de transmitere în judeţul Ilfov este cea mai mare din ţară, potrivit datelor oficiale, publicate vineri, 8 ianuarie. Care este situaţia pe judeţe.

Capitala deţine recordul negativ la numprul de infecţii cu SARS-CoV-2 nou depistate, dar judeţul Ilfov este pe primul loc la rata de infectare.

Astfel, din cele 4.841 de noi cazuri confirmate la nivel naţional, 865 au fost în Bucureşti. Capitalla are a doua cea mai mare rată de transmitere a virusului la nivel naţional – 3,69 la mia de locuitori, pe primul loc fiind judeţul Ilfov cu 4,14. 

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos. 

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 758 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos.