Capitala scade sub 600 de cazuri noi de COVID-19 pe zi. Situaţia pe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala rămâne oraşul cu cele mai multe cazuri de COVID-19 depistate

Din totalul de 3.034 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2, depistate în ulrimele 24 de ore, 589 au fost în Bucureşti. Cea mai mare rată de infectare – 4,28 – se menţine în judeţul Ilfov.

După Bucureşti, cele mai multe cazuri s-au depistat în judeţul Cluj – 164, după care urmează judeţul Timiş, cu 162. Cea mai mică rată de infecţie este în Harghita, iar cea mai mare în Ilfov. 

Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 640.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 574.897 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Până în acest moment, 15.979 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos. 

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 327 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos.