Capitala, principalul focar roşu de COVID-19, cu peste 1.300 de cazuri pe zi. Care este situaţia pe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 26 noiembrie, au fost depistate 9.005 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, din 36.271 de teste efectuate. Din totalul cazurilor noi, 1.355 au fost înregistrate în Bucureşti. Capitala păstrează o rată de infectare peste 6 la mia de locuitori.

Datele oficiale arată că, după mai multe zile cu o rată de infectare de peste 8, judeţul Sibiu a reuşit să ajungă la 7,6, rămânând totuşi cea mai mare din ţară. 

La numărul de cazuri noi, după Bucureşti urmează judeţele Constanţa, cu 644 şi Cluj, cu 551. Judeţul Ilfov scade la 392 şi o rată de infectare de 5,57. 

Distribuţia pe judeţe a cazurilor per total şi a celor noi o regăsiţi în tabelul de mai jos. 

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 1.338 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Distribuţia pe judeţe a acestor cazuri o regăsiţi în tabelul de mai jos.