Brown îl presează pe Blair să-i cedeze locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat sub presiunea unor grupuri din propriul partid, premierul Tony Blair trebuie să-şi precizeze poziţia în controversata problemă a cedării şefiei partidului laburist şi retragerii din

Aflat sub presiunea unor grupuri din propriul partid, premierul Tony Blair trebuie să-şi precizeze poziţia în controversata problemă a cedării şefiei partidului laburist şi retragerii din funcţia de prim-ministru. Analiştii estimează că premierul nu va anunţa o asemenea dată, încercând mai degrabă să refacă unitatea partidului, afectată de rezultatele slabe obţinute la alegerile locale din Anglia de săptămâna trecută. Peste 50 de parlamentari laburişti au semnat o scrisoare în care solicită schimbarea lui Tony Blair cu actualul cancelar, ministrul de finanţe Gordon Brown. Acesta a trecut la atac şi a cerut instaurarea unei "tranziţii stabile şi ordonate" în fruntea puterii.
Poreclit cândva "Teflon Tony", pentru capacitatea sa de a supravieţui unor crize politice, Blair se află în cea mai dificilă poziţie de la sosirea sa la putere în 1997, şi aceasta din cauză că a făcut greşeala de a anunţa că nu se va prezenta la alegerile care vor avea loc în 2009 sau 2010, fără să spună când se va retrage de la putere, comentează AFP.