AUDIO Neagu Djuvara: "Basarabia nu trebuie tratată drept Siberia României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Neagu Djuvara a declarat, luni, pentru ediţia online a Deutsche Welle, că unirea dintre România şi Republica Moldova se va realiza, deoarece "nu are niciun rost să existe două state de acceaşi limbă".

Djuvara a precizat că şi în ţara noastră trebuie să existe o campanie pentru unitatea celor două ţări. "Ar trebui ca şi în România să existe un curent destul de puternic pentru unirea cu Republica Moldova, chiar dacă sunt mulţi oameni care spun că nu ar fi bine să ne punem în cap să ne luăm şi Basarabia", a completat istoricul.

Mai citeşte şi:

Neagu Djuvara: "Moldoveneasca are câteva cuvinte diferite faţă de română, dar nu este un dialect"

Neagu Djuvara: “O republică independentă de România între Prut şi Nistru este o monstruozitate!”

Neagu Djuvara a adăugat că România ar trebui să-şi schimbe atitudinea faţă de republica Moldova: "Guvernul de la Bucureşti ar trebui să nu mai trateze Basarabia ca fiind Siberia României. Acesta este un lucru care ţine de trecut, acum trebuie să privim spre viitor", a adăugat istoricul pentru Deutsche Welle.

Mai mult, Djuvara propune şi o înţelegere cu Ucraina, pentru ca românii din Transnistria să revină în Moldova: "Trebuie să refacem România unită până la Nistru. Trebuie să facem o înţelegere cu Ucraina pentru Transnistria, să reuşim să facem un schimb de populaţie. Eu cred că România se va unifica, la fel ca şi Germania, pentru că nu are niciun rost să existe două state de limba română".

PENTRU A ASCULTA INTERVIUL COMPLET DAŢI CLICK AICI...

Mai multe pentru tine:
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”