Asistenta de la Spitalul Universitar care a făcut greva foamei, concediată. Cum a fost motivată decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul de la Spitalul Universitar a avut loc în luna august/ FOTO Inquam Photos

Asistenta de la Spitalul Universitar, care a fost timp de 17 zile în greva foamei, pentru a atrage atenţia asupra neregulilor din unitatea medicală, a rămas fără loc de muncă.

Mariana Luceanu, asistent anestezist în cadrul Spitalului Universitar din Capitală, a primit astăzi înştiinţarea prin care a fost anunţată că i-a fost desfăcut contractul de muncă, iar aceasta va intra în vigoare începând de mâine.

Mariana Luceanu a intrat în greva foamei, alături de un coleg, tot asistent şi el, la începutul lunii august, iar timp de 17 zile şi-au manifestat nemulţumirile în acest mod, arată digi24.ro. Cei doi au reclamat condiţiile în care sunt trataţi pacienţii, dar şi lipsurile din spitalul Universitar, cum ar fi lipsa dezinfectantului sau a aparaturii necesare.

Imediat după încetarea grevei, asistenta a fost cercetată disciplinar de conducerea spitalului pe motiv că în anumite zile din perioada în care a protestat, nu s-a prezentat la serviciu.

În urma demersului celor doi asistenţi, ministerul Sănătăţii a trimis la Spitalul Universitar Corpul de Control pentru a verifica cum au fost cheltuiţii banii primiţi de unitatea medicală în ultimii şapte ani. Rezultatele acestui control nu au fost făcute publice nici până astăzi.