ANI cere DNA să o cerceteze pe Melania Vergu, fosta consilieră a lui Funeriu, în cazul proiectului său cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie cercetarea Melaniei Vergu, fost consilier personal al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

ANI a constatat unele nereguli privind derularea proiectului cu fonduri europene coordonat de Melania Vergu, respectiv schimbaea destinaţiei banilor. De asemenea, ANI cere DNA să ia la bani mărunţi şi averea dobândită de fosta consilieră a lui Daniel Funeriu, împreună cu familia sa.

Într-un comunicat remis, joi, de ANI se arată că în urma verificărilor făcute în cazul Melaniei Vergu, fost consilier personal în Cabinetul Ministrului Educaţiei, au fost constatate "indicii temeinice privind săvârşirea unei infracţiunii contra intereselor financiare ale Comunităţilor Europene", precum şi "indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese".

ANI s-a sesizat din oficiu în 11 ianuarie 2011 cu privire existenţa unui conflict de interese în perioada în care a fost consilier personal al lui Funeriu, respectiv 24 decembrie 2009 - 3 iunie 2010.

Melania Vergu a fost informată cu privire la declanşarea cercetărilor ANI în cazul său în data de 7 februarie 2011, prin intermediul unei scrisori recomandate pentru care a fost confirmată primirea în 9 februarie 2011, informează Mediafax.