Tinctură de propolis, salvie, rozmarin şi cimbru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compoziţie: 10 g rozmarin, 10 g salvie, 5 g cimbru, 10 g propolis Preparare: Într-un litru de alcool de 70 grade vom pune plantele la macerat. În a doua săptămână adăugăm şi propolisul. Timp

Compoziţie: 10 g rozmarin, 10 g salvie, 5 g cimbru, 10 g propolis
Preparare: Într-un litru de alcool de 70 grade vom pune plantele la macerat. În a doua săptămână adăugăm şi propolisul. Timp de încă două săptămâni, compoziţia rămâne la macerat. Avem grijă să scuturăm frecvent sticla în care se face maceratul. Apoi strecurăm tinctura şi o punem în sticluţe mici, închise ermetic. Se consumă 20 picături, de 3 ori pe zi (de preferat se pun pe pâine). Această tinctură este valoroasă în anemii, convalescenţe, surmenaj psihic, tulburări cardiace, boli de stomac, epuizare fizică