Gafă amuzantă pe contul de Twitter Euronews: premierul României este „Victor Monta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, ieşind de la DNA FOTO Eduard Enea

Contul de Twitter al postului de televiziune Euronews a publicat un breaking news privind anchetarea premierului Victor Ponta. În tweet, numele premierului a fost scris greşit, Victor Monta, ceea ce a dus la amuzamentul mai multor oameni pe internet.

Euronews a publicat pe Twitter o ştire imediat ce Victor Ponta a devenit inculpat în dosarul în care este implicat şi Dan Şova. Euronews a scris numele premierului greşit, Victor #Monta. La puţin timp după publicarea tweet-ului, postul de televiziune a revenit şi a redactat o erată.

Tweet-ul a fost foarte amuzant pentru că a folosit numele de familie greşit, aşa cum a fost făcut popular în timpul protestelor faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, dar şi în timpul campaniei electorale. Atunci, adversarii lui Ponta din stradă strigau „Puie Monta“, o formulă inversată a unei expresii „tradiţionale româneşti“.

Victor Ponta a fost, luni, la DNA, unde a fost informat că i s-a schimbat încadrarea juridică iar de astăzi este inculpat în dosarul în care este acuzat de corupţie. Mai mult, o parte din bunurile acestuia vor fi puse sub sechestru. La ieşirea din sediul instituţiei, acesta a precizat că procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă, urmând ca la finalul acesteia să fie audiat.

„Pentru presupusele activităţi efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei. Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societăţii de avocaţi SCA „Şova şi Asociaţii” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare”, mai spune DNA.

Citiţi mai multe în articolul de pe adevarul.ro.