VIDEO Cei doi ofiţeri de la Autostrăzi acuzaţi că au bătut un magistrat au depus plângere pentru ultraj împotriva acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Gabriel Apostol a fost implicat într-un incident într-o benzinărie din Argeş

Cei doi poliţişti de la Autostrăzi acuzaţi că l-au bătut pe magistratul Gabriel Apostol au depus plângere penală pentru ultraj împotriva acestuia. Totodată, secţia de judecători a CSM a hotărât, marţi, sesizarea Inspecţiei Judiciare, iar conducerea Poliţiei Române a dispus o anchetă internă pentru a stabili cum au acţionat cei doi agenţi duminică seara.

UPDATE  Poliţiştii au depus plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Piteşti împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri şi sfidarea organelor judiciare.

Totodată, conducerea Poliţiei Române a dispus o anchetă internă pentru a verifica modul în care s-au comportat cei doi poliţişti în timpul conflictului din benzinărie.

Judecătorul Gabriel Apostol, a fost implicat duminică seară într-un conflict ce a avut loc în benzinăria de la kilometrul 80 al autostrăzii Bucureşti - Piteşti. Magistratul a sunat la 112 şi a anunţat că doi poliţişti l-au bătut crunt. Ca urmare a acestui eveniment, bărbatul ar avea fractură de piramidă nazală şi o mână în gips.

Magistratul  susţine că se întorcea din Capitală spre casă împreună cu fetiţa sa în vârstă de şapte ani, când s-a oprit la benzinăria de la km. 80. Aici se aflau şi cei doi poliţişti iar la vederea acestora judecătorul adresându-se fetei sale ar fi pomenit cuvântul miliţieni.

Pe de altă parte, mai mulţi martori la incident spun că judecătorul i-ar fi provocat pe poliţişti, spunându-i fiicei lui: „Uite, tati, Miliţia! Ce, ţi-e frică de jegoşi?”. 

„Poliţiştii l-au rugat să vorbească mai frumos, apoi l-au rugat să se legitimeze. Când au încercat să-l încătuşeze, l-au culcat la pământ şi el s-a dat cu nasul de gresie singur, intenţionat, după care a început să se şteargă de sânge pe hainele poliţiştilor“, a declarat un martor la incident, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. 

„A început să înjure poliţiştii, eu intrasem să plătesc plinul. Nu i-au fracturat ei nasul, pur şi simplu au fost nevoiţi să se lupte cu el. Să se ceară înregistrările de la benzinărie, acolo se vede tot!”, a afirmat un alt martor.

Contactat telefonic de jurnaliştii „Adevărul”, avocatul judecătorului Apostol a declarat că deocamdată nu cunoaşte declaraţiile martorilor şi că lucrurile nu stau aşa. 

„Aşteptam ca organele de ordine penală să îşi facă treaba. Singurul cuvânt spus de domnul Gabriel Apostol a fost «Miliţia». I s-a spus să aibă grijă cum vorbeşte şi de aici a început scandalul. Nu se pune problema să-i fi jignit pe poliţişti, îl cunosc şi este o persoană respectabilă“, a spus Alin Anton, avocatul judecătorului Apostol. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Dănuţ Dinu, a declarat, că documentele legate de incidentul reclamat au fost trimise la Parchetul Tribunalului Argeş, competent să instrumenteze dosarul, în condiţiile în care este vorba despre o persoană care are calitatea de judecător.

Potrivit acestuia, duminică, la 22.35, un bărbat din Piteşti a sunat la 112 şi a anunţat că în jurul orei 21.00 ar fi fost agresat de doi poliţişti, într-o benzinărie.

„La faţa locului s-au prezentat poliţişti de la Poliţia Topoloveni, care au constatat că incidentul se confirmă şi că au fost implicaţi doi agenţi de poliţie şi un judecător”, a mai spus Dănuţ Dinu.

Judecătorul Gabriel Apostol a fost implicat într-un incident într-o benzinărie din Argeş