Sorin Oprescu ia în calcul posibilitatea unei candidaturi la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu ia în calcul posibilitatea unei candidaturi la prezidenţiale

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat duminică, la Antena 3, că ia în calcul posibilitatea de a candida la prezidenţiale, susţinând că încă nu s-a hotărât, că mai are nevoie de timp şi că, dacă va candida, o va face din postura de independent.

"Mă frământă şi pe mine chestiunea asta. Nu este atât de simplu pe cât pare. Mulţi au crezut că mă joc cu lucrurile astea....Nu este o hotărâre uşoară de luat. Trebuie să ştii clar că ai încrederea oamenilor, că oamenii văd în tine o speranţă, să nu-i păcăleşti, să nu-i minţi...Eu nu exclud chestia asta (...). Mai am nevoie de timp", a spus Sorin Oprescu.

În momentul în care i s-a atras atenţia că a declarat mereu că nu va candida, Sorin Oprescu a răspuns că îşi menţine"exact declaraţiile" pe care le-a făcut până acum, dar că ia în calcul posibilitatea de a candida.

"În momentul când m-aţi întrebat, eu v-am răspuns cât pot mai cinstit, uitându-mă în ochii dvs. Nu m-am hotărât, vă spun că mai am nevoie de timp, un timp mai scurt sau mai lung (...)", a spus Oprescu, repetând că are nevoie de "certitudinea simpatiei oamenilor", "a încrederii oamenilor" în el.

Sorin Oprescu a declarat că decizia depinde numai de el, pentru că nu are "stăpân", şi că dacă va candida o va face ca independent. Oprescu a spus că, în decizia sa, cel mai greu atârnă promisiunile pe care le-a făcut bucureştenilor. "Cea mai mare piatră care mă apasă este promisiunile pe care le-am făcut bucureştenilor despre ce doresc să le fac. Pe scurt, doresc să-i fac să trăiască în acest oraş, nu doar să locuiască", a  spus primarul general, citat de NewsIn.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reafirmat, vineri, în timpul unei vizite de lucru în mai multe zone ale oraşului, că nu va candida. "Rămân alături de bucureşteni. Nu voi candida", a subliniat edilul-şef al Capitalei.

Oprescu a declarat, în mai multe rânduri, că nu intenţionează să candideze pentru funcţia supremă în stat şi că are în plan trei mandate de primar general.