Secţia 16 Poliţie din Capitală, vizată de Corpul de control al MAI în urma cazurilor de tortură şi sechestrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Digi24.ro / Captură video

Ministrul de Interne Lucian Bodea decis să trimită Corpul de control  al MAI la Secţia 16 de Poliţie din Bucureşti, unde lucrau poliţiştii acuzaţi că au sechestrat şi torturat doi tineri, în septembrie anul trecut.

Potrivit informaţiilor, se face o verificare la Secţia 16 întrucât sunt trei cazuri de agresiune, trei cazuri publice, unul din 2018, când un tânăr ar fi fost strâns de gât de un poliţist, în interiorul secţiei. Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere din interior. Pe imagini se văd mai mulţi poliţişti care îl agresează pe acel tânăr, deşi el era încătuşat, transmite Digi24.

Apoi au apărut informaţii despre un alt caz petrecut în 2019. Un tânăr şi sora lui au depus plângeri penale după ce ar fi fost agresaţi de poliţişti de la Secţia 16, fără să fi greşit cu nimic.

Acum a apărut cazul în care polişti au fost acuzaţi de tortură, trei fiind arestaţi preventiv, iar cinci sunt cercetaţi sub control judiciar.

Sunt cazuri foarte grave, care au devenit publice, iar ministrul de Interne a decis să trimită Corpul de Control la secţie pentru a verifica dacă cei din conducerea secţiei ştiau de aceste incidente. În plus, trebuie să se stabilească câţi poliţişti au mai rămas în serviciu la Secţia 16.

Mai multe pentru tine:
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană