Prejudiciu de peste un milion de lei produs din afaceri ilegale cu miez de nucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe percheziţi au loc în această dimineaţă în Buzău, Ilfov, Botoşani şi Bucureşti FOTO Adevărul

Aproximativ zece percheziţii au loc marţi dimineaţă, în judeţele Buzău, Ilfov, Botoşani şi în municipiul Bucureşti, pentru combaterea evaziunii fiscale. Prejudiciul este estimat la peste zece miliarde de lei vechi.

Decinderile vizează persoane care se ocupau de afaceri ilegale cu nucă şi miez de nucă, iar potrivit Mediafax, percheziţiile au loc în localităţile Unguriu, Cozieni, Cislău şi Calvini, fiind căutat un lider al romilor din localitate, Nicolae Oiţă.

Conform surselor citate, persoanele vizate în acest dosar livrau marfa, respectiv nucă şi miez de nucă, unei firme din Botoşani care o exporta în ţările arabe, fără să fie plătite taxe şi impozite. Evazioniştii se foloseau inclusiv de documente falsificate, prejudiul creat prin vânzarea ilegală a unei mari cantităţi de nucă şi miez de nucă fiind estimat la peste un milion de lei.

Percheziţiile sunt efectuate e poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Secţiile de poliţie rurale Pârscov şi Cislău. Sunt vizate nouă persoane fizice şi una juridică, cercetare în două dosare penale de evaziune fiscală.

Prejudiciul iniţial, estimat prin comiterea acestor infracţiuni, este de peste un milion de lei (10 miliarde de lei vechi).