Pană de curent la Spitalul Floreasca. Unitatea a fost alimentată o oră de generatoarele proprii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatura medicală şi blocurile operatorii au fost alimentate aproape o oră de cele trei generatoare ale spitalului FOTO: Marian Iliescu

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală a rămas marţi, în jurul orei 17.00, fără curent electric. Aparatura medicală şi blocurile operatorii au fost alimentate aproape o oră de cele trei generatoare ale unităţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa, defecţiunea a fost remediată în jurul orei 17.49.

UPDATE 18.26 „Activitatea spitalului nu a fost afectată în niciun fel. Cele trei generatoare au făcut faţă până a venit curentul, în jurul orei 17.49” , a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

UPDATE 18.09 Potrivit reprezentanţilor Enel, întreruperea survenită în zona Calea Floreasca din Capitală s-a produs, probabil, din cauza unei defecţiuni la unul dintre blocurile din zonă.

O echipă de intervenţie a Enel s-a deplasat la faţa locului şi face verificări, în vederea remedierii problemei.

"Generatorul nu poate susţine decât secţiile de terapie intensivă şi blocul operator", a declarat managerul spitalului, Radu Macovei, citat de Mediafax. "O astfel de problemă poate fi foarte gravă, deoarece generatorul spitalului nu poate acoperi toate zonele spitalului", a mai spus Macovei.

Directorul spitalului a adăugat că abia miercuri vor putea fi evaluate consecinţele întreruperii alimentării cu energie electrică de la reţeaua publică timp de aproximativ 60 de minute.