Noul ministru al Educaţiei pare certat cu limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima sa conferinţă de presă, ministrul Liviu Pop a stâlcit limba română. Gramatica pare a fi o necunoscută pentru el, după felul în care se exprimă. Greşelile de exprimare apar după ce şi în CV-ul său a scris greşit numele Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", folosind doi de „y".

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a făcut, miercuri, la prima sa conferinţă de presă în această calitate, mai multe greşeli clare de gramatică, între care două dezacorduri, şi a folosit, în alte câteva rânduri, exprimări inexacte, conform Mediafax.

Ministrul şi-a început discursul de miercuri dimineaţă prin a spune că incidentul de la Dolj în urma căruia un elev a murit după o altercaţie avută cu un coleg în şcoala în care învăţau, incident petrecut marţi după-amiază, "este, în momentul de faţă, în derulare". Evident, ministrul a vrut să se refere la faptul că cercetările în acest caz sunt în derulare, el făcând declaraţia la aproape 24 de ore de la care incidentul propriu-zis, soldat cu moartea unui elev, a avut loc.

Ministrul interimar Liviu Pop a ţinut apoi să-i mulţumească din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o".

Liviu Pop a scris greşit, atât în CV-ul postat pe blogul personal, cât şi în declaraţia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematică de şapte ani, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny", folosind doi de „y". Vezi AICI mai multe detalii