Lumea filmului a pus stăpânire pe Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia se va încheia pe 6 septembrie Festivalul a debutat miercuri cu proiecţia celei mai recente realizări a fraţilor Coen, "Burn after

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia se va încheia pe 6 septembrie

Festivalul a debutat miercuri cu proiecţia celei mai recente realizări a fraţilor Coen, "Burn after reading".

Pelicula fraţilor Coen, "Burn after reading", este o comedie cu o notă suprarealistă care distruge aerul glamour al actorilor Brad Pitt şi George Clooney, aceştia interpretând rolurile unor neisprăviţi simpatici. Pelicula este o parodie a filmelor de spionaj, un amestec de sex, thriller şi umor negru, tipic fraţilor Coen.

După premiera de la Veneţia, criticii s-au împărţit în două tabere - unii au considerat că filmul nu va avea nici pe departe succesul pe care l-a avut "Nu există ţară pentru bătrâni", iar alţii au lăudat producţia. Ediţia din 2008 a evenimentului este dedicată cineastului egiptean Youssef Chahine, care a murit pe 27 iulie.

Aplauze pentru "Pa-ra-da"

Coproducţia Italia-Franţa-România, "Pa-ra-da" a fost aplaudată timp de 12 minute după proiecţia din Sala Grande. Pelicula se bazează pe o poveste adevărată, a lui Miloud, un clovn de stradă franco-algerian, care ajunge în capitala României în 1992 şi intră în contact cu "boschetarii", pe care se hotărăşte să-i ajute.

Înainte de proiecţia de la festival, grupul de copii instruiţi de Miloud a făcut o serie de acrobaţii, printre care şi o piramidă umană, care a fost aplaudată de public.

Valentino are o pasiune pentru Veneţia

Celebrul designer italian, retras din lumea modei din luna ianuarie a acestui an, şi-a făcut apariţia la Veneţia, unde a fost lansat filmul despre cariera şi viaţa sa. "Valentino: Ultimul împărat" este un film care-l prezintă pe Valentino în viaţa sa de zi cu zi.

Cel care le-a îmbrăcat pe Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor şi Julia Roberts a mărturisit la Veneţia: "Am plecat din industria modei cu bucurie, am vrut să trăiesc un pic şi din viaţa mea. Am făcut multe pentru modă, acum mă gândesc şi la mine".