Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul de Interne Radu Stroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe  FOTO Adevărul

Membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi care s-a întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan au fost decoraţi, luni, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan - NATO Training Mission au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii în cadrul unui ceremonial care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

„Pentru fiecare militar, o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română şi Ministerul Afacerilor Interne, misiunea adusă acum la bun sfârşit este o carte de vizită onorabilă“, a adăugat Radu Stroe.

Jandarmii români, apreciaţi în misiunile internaţionale

La rândul său, comandantul contingentului, maiorul Dragoş Buzoianu, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciaţi de reprezentanţii instituţiilor internaţionale partenere pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile.

La finalul ceremoniei, maiorul Dragoş Buzoianu i-a dat ministrului Radu Stroe drapelul arborat pe timpul desfăşurării misiunii, în bazele NATO.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire şi mentorat, beneficiari fiind ofiţerii nou-înfiinţatei poliţii afgane.

În aprilie 2011, patru contingente de jandarmi au participat la misiunea de instruire NATO

Începând din 28 aprilie 2011, potrivit unei hotătâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, patru contingente, care însumează 245 de jandarmi, au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan.

Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO, în contextul în care, până la acel moment, jandarmii plecau în misiuni internaţionale sub egida ONU şi a Uniunii Europene, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare