EXCLUSIV Un revoluţionar şi-a cumpărat bolid de fiţe din banii Tineretului Comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2007 Nicolae Mavrodin ,revoluţionarul care acum două săptămâni a făcut scandal de Ziua Marinei alături de Miron Cozma, a deturnat banii ce ar fi trebuit să ajungă în patrimoniul unei noi fundaţii pentru tineret. La patru ani de atunci, Mavrodin se plimbă liber cu un bolid scump cât o casă, cumpărat chiar din banii UTC.

O clădire din centrul Capitalei şi o sumă de aproape 100.000 de euro, bani aparţinând Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist ( CC al UTC) au intrat în 2007 în patrimoniul unei fundaţii din Constanţa conduse de Nicolae Mavrodin, un revoluţionar, în prezent membru al PSD. Transferul a fost posibil după ce Mavrodin a fost susţinut de mai multe iniţiative legislative aparţinând unor actuali colegi de partid.

Constănţeanul a ridicat personal banii şi i-a cheltuit după cum a poftit. Şi-a luat o maşină de teren de 45.000 de euro, şi-a acordat prime salariale de 130.000 de lei (30.000 euro), a cheltuiti mii de euro prin super-marketuri şi prin magazine de materiale de construcţii. Clădirea primită, fostul sediu CC al UTC, a fost scosă la vânzare, lucru care i-a mai adus alte 275.000 de euro dintr-un avans încasat. Suma cerută pentru imobil e de şase milioane de euro.

Ziarul Adevărul va prezintă în exclusivitate în ediţia print de marţi traseul banilor comunişti folosiţi în interes personal de actuali revoluţionari.