Două hoaţe din România furau cu zâmbetul pe buze în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au fost reţinute, dar apoi eliberate prin decizia procurorilor din Klegenfurt. Ele vor fi cercetate în stare de libertate pentru furt. FOTO gailtal-journal.at

Două românce, hoaţe în Austria, au furat de la o bătrână de 76 de ani, din Villach, un lanţ din aur în valoare de câteva sute de euro, cictima fiind luată prin surprindere de cele două, care s-au apropiat zâmbind spre ea şi au îmbrăţişat-o, moment în care a subtilizat bijuteria, relatează gailtal-journal.at.

Bătrâna le-a recunoscut la poliţie a doua zi, după ce femeile comiseseră un alt furt în Gailtal. Au cerut într-o parcare unei persoane de 78 de ani 10 euro, dar în timp ce primeau banii, au mai furat 150 de euro din poşetă. Au dispărut apoi din zonă cu o maşină.

Anchetatorii austrieci au stabilit că în primăvară, româncele de 25 şi 30 de ani au intrat în casa unei femei de 90 de ani tot în scop de jaf. Aceasta a fost atât de speriată încât le-a oferit singură bani numai să plece din asa ei.

Pe 3 noiembrie 2017, cele două au comis un alt furt într-o parcare din Gmünd, victimă fiind o femeie de 73 de ani. 

Româncele i-au cerut să facă o donaţie, moment în care i-au furat portofelul cu câteva sute de euro din poşetă. Când şi-a dat seama că nu mai are banii, bătrâna a plecat în urmărirea femeilor care au dispărut pe străzile din centrul localităţii.

S-a dus apoi la poliţie şi a depus o plângere şi le-a recunoscut pe cele două după ce poliţiştii i-au arătat câteva fotografii.

Femeile au fost reţinute, dar apoi eliberate prin decizia procurorilor din Klegenfurt. Ele vor fi cercetate în stare de libertate pentru furt.