Bucureştenii îşi lasă CNP-ul pe uşi, de frica amenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima zi de recensământ este luni, 31 octombrie

De teama amenzilor, bucureştenii îşi lasă Codul Numeric Personal (CNP) scris pe uşă, când pleacă la muncă, a declarat Ştefan Trică, directorul Direcţiei de Statistică şi recensământul populaţiei, din cadrul Institutului Naţional de Statistică (INS).

"Unii bucureşteni pleacă la serviciu şi îşi scriu acum CNP-ul pe uşi, de unde acum câteva zile nu vroiau să-l declare", a spus Ştefan Trică.

Vergil Voineagu, şeful INS, a anunţat miercuri că vor fi amendaţi toţi cei care refuză să-şi dea CNP-ul. Persoanele pe la care au trecut deja recenzorii, dar nu au oferit CNP-ul, vor fi sunate de operatori şi vizitate pentru completarea acestei rubrici din formularul de recensământ. Dacă nu vor mai fi găsiţi, chiar din motive obiective (au plecat în străinătate), a spus Voineagu, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.500 şi 4.500 de lei, aşa cum spune legea.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, a fost chemat la Guvern pentru a prezenta în şedinţa de miercuri explicaţii privind problemele apărute în derularea recensământului şi a fost ameninţat de premierul Emil Boc cu demiterea dacă situaţia nu e remediată, au declarat surse oficiale pentru agenţia Mediafax.