Bonă după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bonă găsită vinovată de maltratarea copiilor pe care îi avea în grijă a fost condamnată la o amendă penală de 3.000 de lei.

Femeia va ajunge totuşi la închisoare, instanţa hotărând revocarea suspendării condiţionate a executării unei pedepse de un an de închisoare, la care bona fusese condamnată definitiv în 2007, într-un dosar de delapidare.

Decizia Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti poate fi contestată la Tribunalul Capitalei. Ecaterina Spirea a fost angajată de o familie în iulie 2008, pentru a avea grijă de doi copii. Mama copiilor a observat, la un moment dat, o schimbare în comportamentul acestora, motiv pentru care a decis montarea în apartament a unui sistem de supraveghere video. Ecaterina Spirea a fost filmată în timp ce-i lovea cu palmele peste faţă pe cei doi copii.

Condamnare în premieră

Într-un caz similiar, luna trecută, aceeaşi instanţă a condamnat o altă bonă. Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti i-a dat o amendă penală de 1.000 de lei Lovinicăi Dinu, acuzată că a maltratat-o pe fetiţa de care avea grijă. Femeia a mai fost obligată la plata a 1.000 de lei cu titlul de daune morale, precum şi la plata cheltuielilor de judecată către stat.

Condamnarea Lovinicăi Dinu a fost o premieră pentru justiţia românească. În prezent, pe rolul instanţelor de judecată sunt mai multe cauze în care bone sunt reclamate pentru comportamentul lor.