„Aranjamentele“ lui Corneliu Stan la Electrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director general al Electrica, Corneliu Stan, implicat într-un scandal sexual pentru care a plătit 910.000 de euro, este acuzat că l-ar fi favorizat pe Tonea Chiriac-şantajistul său în afaceri cu societatea energetică.

Petru Chiş, fostul administrator al Anpero, denunţătorul deputatului Virgil Pop, fost consilier local în Cluj - trimis în judecată pe motiv că ar fi luat şpagă 80.000 de euro pentru a „aranja" diverse contracte cu Electrica SA - a susţinut la DNA că i-a remis, în două rânduri, bani fostului director general al societăţii energetice, Corneliu Stan.

Chiş a arătat procurorilor că îl cunoaşte pe Stan de pe vremea când era director general la Electrica, iar firma pe care o administra a executat mai multe lucrări pentru societatea de furnizare a curentului electric. În schimb, Chiriac i-ar fi promis că va fi inclus pe lista de parteneri ai Electrica.

„Domnul Corneliu Stan mi-a dat de înţeles că urmează să primesc lucrări şi că, deocamdată, să ţin acolo marfa de la Toni (Tonea Chiriac -.r.)", a mai declarat Petru Chiş. „Menţionez că de două ori am fost trimis, de Toni, pentru a lăsa în biroul lui Stan sume de bani, câte 30.000 de euro de fiecare dată, fără a-mi spune pentru ce erau acei bani", îşi încheie declaraţia Petru Chiş. Contactat de reporterii „Adevărul", Corneliu Stan a negat că ar fi primit vreun ban, dar şi că ar fi intervenit vreodată pentru atribuirea unor contracte în favoarea firmei lui Chiriac.