Anchetă în Italia, după ce o femeie a simulat o sarcină şi a cumpărat bebeluşul unei românce pentru 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O italiancă în vârstă de 35 de ani, care a simulat o sarcină cu ajutorul unor proteze din latex, a cumpărat pentru suma de 20.000 de euro fetiţa nou-născută a unei românce, însă după trei zile a înapoiat-o pe motiv că este metisă, relatează sâmbătă presa italiană. Cele două femei şi bărbatul care a intermediat tranzacţia, un marocan, au fost arestaţi, relatează BFMTV.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au fost alertaţi de un funcţionar public din Latina, o localitate situată la sud de Roma, care fusese contactat telefonic în februarie de cele două femei care voiau să afle cum să înregistreze un bebeluş care a fost adus pe lume acasă.

Dar acestea din urmă nu s-au prezentat la întâlnire, fapt ce a ridicat semne de întrebare.

Atunci când autorităţile au început să pună întrebări, italianca, al cărui partener de viaţă este în închisoare, a recunoscut că a cumpărat copilul nou-născut al unei românce, afirmând că a recurs la acest gest după ce a pierdut două sarcini. Totodată, ea a admis că a purtat proteze din latex pentru a simula o sarcină în faţa rudelor şi prietenilor.

Numai că atunci când a văzut că fetiţa este metisă a decis să renunţe la ea, susţinând că nu ştia cum să explice familiei culoarea pielii ei.

În acest timp, mama biologică a spus că nu vrea să păstreze copilul, care provine dintr-o scurtă relaţie cu un bărbat din Mali, care lucrează ca mediator cultural la Roma. De altfel, la acesta au găsit poliţiştii copilul.

Bebeluşul a fost lăsat în grija unor măicuţe pentru a fi dat ulterior spre adopţie, notează News.ro, însă ar putea ajunge la tatăl biologic în cazul în care el decide să recunoscă oficial copilul.