Subiecte Simulare Evaluarea Naţională la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, marţi, cea de a doua simulare la Evaluarea Naţională - la Matematică. Elevii au avut trei cerinţe principale, fiecare cu mai multe subpuncte legate de geometrie sau de algebră. Ultima simulare va avea loc, miercuri, la Limba Maternă.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, luni, simularea probei scrise de Limba şi literatura Română, pentru Evaluare Naţională 2018. Au primit două texte, pe baza cărora au avut de răspuns unor cerinţe şi de redactat o compunere şi o naraţiune.

Aceştia au primit, la primul subiect, un fragment din “Stejarul şi trestia”, un text de Gheorghe Sion. Au avut de identificat sinonime, rolul virgulei dintr-o secvenţă, modul de formare al cuvintelor, număr de litere şi sunete, idei principale şi secuntare şi înţelegere text.

De asemenea, au avut de redactat o compunere din minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la specia literară “fabulă” a textului dat.

La subiectul al II-lea, a fost un fragment după “Cartea junglei explicată. Fiarele sălbatice”, apărut în “Terra Magazin”, pe baza căruia au fost formulate mai multe cerinţe.