VIDEO Gestul extrem de rar pe care un jurnalist l-a comis faţă de Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Barack Obama a fost întrerupt vineri dintr-un discurs de către un jurnalist al publicaţiei conservatoare americane Daily Caller, o asemenea situaţie fiind extrem de rară, relatează AFP.

Jurnalistul Neil Munro şi-a manifestat zgomotos nemulţumirea faţă de unele remarci ale preşedintelui din discursul său despre imigranţi, în momentul în care acesta îşi exprima speranţa de a pune capăt expulzărilor de minori veniţi pe teritoriul SUA înainte de a împlini vârsta de 16 ani.

"Scuzaţi, domnule. Încă nu am ajuns la întrebări, domnule", a reacţionat Obama. Munro l-a întrebat apoi pe preşedinte dacă are de gând să răspundă la întrebările presei, la care liderul de la Casa Albă a replicat: "Nu în timp ce vorbesc".

Ziaristul a continuat să comenteze ceva din spatele celebrei grădini cu trandafiri a Casei Albe. Vizibil deranjat, Obama i-a răspuns: "Nu caut ceartă. Nu fac decât să vă răspund la întrebare".

Sunt destul de rare cazurile în care preşedintele Statelor Unite să fie întrerupt în timp ce ţine un discurs într-un astfel de cadru oficial. De regulă, ziariştii aşteaptă să termine de vorbit şi abia apoi pun întrebări, precizează AFP.

Alegerile prezidenţiale din SUA, o şansă pentru tinerii imigranţi

Statele Unite vor înceta să-i expulzeze pe tinerii imigranţi care nu au probleme cu legea. Decizia, luată cu aproximativ patru luni înainte de alegerile prezidenţiale, este considerată ca fiind favorabilă hispanicilor. Citeşte aici mai multe!