VIDEO Familia Obama şi-a luat un al doilea căţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a urmat un sfat atribuit predecesorului său îndepărtat Harry Truman - "Dacă vreţi un prieten la Washington, luaţi-vă un câine" - şi a primit-o, luni, la Casa Albă pe căţeluşa Sunny, noul prieten canin al familiei sale.

Bo, un „câine de apă portughez“, a venit să locuiască cu familia Obama la puţin timp după ce aceasta s-a instalat în reşedinţa americană, în 2009, concretizând o promisiune făcută de preşedinte fiicelor sale în seara în care a fost ales, în noiembrie 2008.

Însă lui Bo, un mascul, îi lipsea compania, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Primei Doamne Michelle Obama pe site-ul Casei Albe.

Noua sosită, Sunny, o femelă în vârstă de un an şi de aceeaşi rasă ca Bo, 'este o soră perfectă: plină de energie şi afecţiune', a adăugat această purtătoare de cuvânt.

Conform aceleiaşi surse, familia Obama a numit-o Sunny 'datorită personalităţii sale vesele'.

Casa Albă a însoţit acest anunţ cu fotografii pe reţelele sociale şi o înregistrare video în care cei doi căţei se jucau pe peluza sud a reşedinţei.

Atunci când a fost adus Bo, familia Obama a explicat că a ales un 'câine de apă portughez' pentru că fiica cea mică, Sasha (12 ani), suferă de alergii, iar părul acestei rase rare nu provoacă crize.