Ultimele cuvinte ale unui bărbat de 30 de ani care a murit după ce a participat la o „petrecere COVID”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţă la centrul de urgenţe al spitalului Methodist din Houston/Texas FOTO EPA-EFE

Un american de 30 de ani a murit la un spital din San Antonio, Texas, după ce a participat la o aşa-numită „petrecere COVID”. Echipa care l-a îngrijit a făcut publice ultimele cuvinte ale bărbatului.

Potrivit asistentelor care l-au îngrijit, ultimele cuvinte ale unui bărbat de 30 de ani care a participat la o petrecere COVID a unei persoane confirmate cu coronavirus au fost: „Cred că am făcut o greşeală. Am crezut că e o farsă, dar nu este”.

Bărbatul le-a povestit asistentelor despre petrecerea la care s-a expus intenţionat infecţiei cu noul coronavirus, întrucât nu credea în existenţa virusului.

Echipa medicală a spitalului metodist din San Antonio, statul Texas, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că tot mai mulţi tineri se expun virusului pentru a se convinge că e real, iar numărul pacienţilor tineri, de 20, respectiv 30 de ani, a crescut în ultima perioadă.

„Ideea e că oamenii se adună pentru a vedea dacă virusul e real şi dacă sunt persoane care se infectează”, a transmis spitalul.

Districtul Bexar din Texas, unde se află oraşul San Antonio, are în prezent 18.602 de cazuri de coronavirus.

Pacienţii din categoria de vârstă 20-29 de ani reprezintă 24% din cazuri, în timp ce aceia din categoria 30-39, 20% din cazuri.

Spitalul a făcut publică povestea pentru a avertiza asupra faptului că virusul nu discriminează, oricine se poate îmbolnăvi şi aşa cum sunt pacienţi tineri care se recuperează sunt şi alţii care se îmbolnăvesc serios.