Trump: Organizaţia Mondială a Sănătăţii „chiar a dat-o în bară” în privinţa coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur, marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), acuzând faptul că s-a ocupat mai mult de China şi că a dat sfaturi „greşite” în timpul crizei de coronavirus, a scris Reuters.

„OMS chiar a dat-o în bară. Dintr-un anumit motiv; o organizaţie finanţată în mare parte de SUA a fost totuşi foarte mult de partea Chinei. Vom analiza asta mai bine. Din fericire, am respins din timp sfatul lor de a păstra deschise frontierele cu China. De ce ne-au făcut o astfel de recomandare greşită?", a scris Trump pe Twitter. 

OMS nu a comentat informaţia la solicitarea Reuters. 

La 31 ianuarie, OMS a sfătuit ţările să păstreze deschise graniţele în ciuda epidemiei, precizând că fiecare stat are dreptul de a lua măsuri pentru protejarea propriilor cetăţeni. În aceeaşi zi, administraţia de la Casa Albă a blocat călătoriile dinspre China. 

Oficiali americani au criticat OMS pentru deciziile luate în timpul pandemiei, susţinând că au fost bazate pe date eronate furnizate de Beijing. 

Săptămâna trecută, senatorul republican Marco Rubio a cerut demisia directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunând că „a permis Beijingului să folosească organizaţia pentru a induce în eroare comunitatea internaţională".

Mai multe pentru tine:
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar