Tatăl suspecţilor de la Boston: Tamerlan nu avea niciun fel de cetăţenie. Nici rusă, nici americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anzor Ţarnaev şi Zubeidat Ţarnaeva, părinţii suspecţilor în atentatul de la Boston FOTO Reuters

Anzor Ţarnaev, tatăl celor doi suspecţi în atentatul de la Boston, a declarat joi că nu va încerca să răzbune moartea fiului său cel mare, Tamerlan, ci doreşte doar să-i readucă trupul neînsufleţit în Daghestan ca să-l îngroape, scrie RIA Novosti. De asemenea, Ţarnaev a spus că intenţionează să le mute pe nora şi pe nepoata lui în republica rusă.

„Nu voi încerc să răzbun pe nimeni. Vreau doar să-mi recuperez fiul şi să-l îngrop aici”, a declarat Anzor Ţarnaev, în timpul unei conferinţe de presă organizată în capitala Daghestanului, unde locuieşte împreună cu soţia lui, Zubeidat. Bărbatul a spus că va pleca spre SUA în următoarele zile.

„Nu am viziuni nici extremiste, nici religioase”, a mai spus bărbatul, asigurând că nu vrea să arunce în aer pe nimeni. Ţarnaev a adăugat că vrea să le aducă pe soţia şi pe fiica lui Tamerlan în Daghestan, ca să le aibă aproape. Acest lucru s-ar putea dovedi dificil din moment ce soţia lui Tamerlan a fugit de acasă după ce a aflat că soţul ei, ucis de agenţii americani joi seară într-un schimb de focuri, era un islamist radical care a plănuit atentatul de la Boston, soldat cu trei morţi şi sute de răniţi.

Anzor Ţarnaev a continuat să spună că fiii lui sunt nevinovaţi şi că li s-a înscenat totul. Ţarnaev a spus că fiul său cel mare, creditat ca fiind „creierul” din spatele atentatului, era interesat de box şi de literatură, admiţând că a citit câteva cărţi religioase, însă fără să menţioneze dacă acestea erau fundamentaliste.

Ţarnaev a mai dezvăluit joi că Tamerlan voia să facă parte din echipa olimpică a SUA de box profesionist, „însă problema era că nu avea nicio cetăţenie”. Tatăl suspecţilor spune că fiul său cel mare nu avea nici paşaport american, nici rusessc.