Scrisoare emoţionantă a unui băieţel de 6 ani care îi cere lui Obama să-i aducă acasă un copil rănit în Siria VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex, băieţelul american de şase ani şi Omran Daqneesh, micuţul sirian devenit simbolul conflictului sângeros din Siria

Un băiat din Statele Unite, în vârsta de 6 ani, i-a trimis o scrisoare lui Barack Obama, în care îl roagă să-l aducă pe Omran, copilul rănit în urma unui bombardament în Siria, la el acasă. Băiatul doreşte să îi ofere un loc în familia sa.

Alex, din New York, a scris scrisoare către Obama după ce a văzut imaginile cu Omran Daqneesh, rănit şi plin de praf din cauza unui atac asupra oraşului Alep din Siria.

"Dragă preşedinte Obama, vă mai amintiţi băiatul luat de o ambulanţă în Siria? Puteţi să vă duceţi acolo şi să-l aduceţi la mine acasă? Vă vom aştepta cu steaguri, flori şi baloane. Îi vom oferi o familie şi va fi fratele nostru", se arată în scrisoare băiatului american. Scrisoarea a fost făcută publică chiar de Casa Albă.

Vorbele băiatului l-au impresionat atât de tare pe Barack Obama încât i-a citit scrisoarea la summitul pentru refugiaţi de la ONU.

„Sunt cuvintele unui băieţel de şase ani. Ne învaţă multe. Umanitatea de care poate da dovadă un copil, care nu a învăţat să fie cinic sau suspicios sau temător faţă de alţi oameni, din cauza locului din care vin sau a modului în care arată sau se roagă. Şi doar înţelege noţiunea de a se comporta cu semenii lui cu compasiune, cu blândeţe. Cu toţii putem învăţa de la Alex. Imaginaţi-vă câtă suferinţă am putea alina şi câte vieţi am putea salva şi cum ar arăta lumea noastră dacă, văzând un copil care suferă, oriunde în lume, am spune: „îi vom oferi o familie şi el va fi fratele nostru"!”, a spus preşedintele Barack Obama la summitul ONU de la New York.

Omran a devenit simbolul războiului din Siria, după ce o imagine cu el, rănit în urma unui bombardament asupra oraşului Alep, a făcut înconjurul lumii. 

Purtat pe braţe de un bărbat, băiatul a fost aşezat într-o ambulanţă. Dezorientat şi acoperit de sânge şi praf, băieţelul a aşteptat sosirea unui medic. Aşa a fost surprins copilul, al cărui nume este acum cunoscut pe tot globul. 

Fără voia lui, Omran a devenit rapid simbolul unei tragedii naţionale, al unei drame care pare fără sfârşit în oraşul considerat odinioară perla Siriei.