Miliardara care finanţa o sectă cu sclave sexuale şi-a recunoscut vina. Cum funcţiona cultul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitoarea unei averi de miliarde de dolari a pledat vinovată la acuzaţiile legate de finanţarea unui cult care forţa femeile să devină sclave sexuale, după ce erau marcate cu iniţialele liderului, a declarat procurorul federal din Brooklyn, New York.

Miliardara Clare Bronfman, moştenitoarea imperiului de băuturi alcoolice Seagram, a recunoscut că a adăpostit un imigrant fără acte pentru „muncă şi servicii“ neplătite şi a comis o fraudă cu cardul de credit în numele lui Keith Raniere, liderul unui grup numit Nxivm. De asemenea, ar fi donat zeci de milioane de dolari către sectă. 

Procurorii l-au acuzat pe Raniere că a acţionat ca un guru al sectei Nxivm, în care femeile erau marcate cu iniţialele sale şi forţate să întreţină relaţii sexuale cu el.

Bronfman, în vârstă de 40 de ani, a recunoscut că a adus în Statele Unite, în cunoştinţă de cauză, o femeie cu o viză de muncă falsă, care să muncească pentru ea şi pentru organizaţie. De asemenea, a spus că l-a ajutat fondape gurul Nxivm, Keith Raniere (dreapta), să utilizeze cartea de credit a unei femei decedate.

Ea a fost de acord ca din averea estimată la 200 de milioane de dolari să-i fie confiscată suma de 6 milioane de dolari şi să nu atace o pedeapsă de condamnare la închisoare de 27 de luni sau mai puţin. Sentinţa va fi dată pe 25 iulie şi riscă peste 2 ani în închisoare. 

„Onoarată instanţă, mi-a fost oferit un mare dar de către bunicul şi tatăl meu. Odată cu acest dar vine Cun privilegiu imens şi, mai important, o responsabilitate extraordinară. Nu vine cu puterea de a încălca legea. De aceea, îmi pare rău. Am vrut să fac bine în lume şi să ajut oamenii. Cu toate acestea, am făcut greşeli“, a declarat miliardara, citată de Reuters. 

Arestată în iulie 2018, Clare Bronfman a făcut parte din consiliul de administraţie al Nxivm, fiind acuzată că avea sub influenţa sa un cerc de 15-20 de femei care întreţineau relaţii sexuale cu Keith Raniere. El ar fi creat în paralel, o organizaţie piramidală formată din sclave şi stăpâne.

Înainte de a fi acceptate ca „sclave“, femeile trebuiau să furnizeze diferite elemente compromiţătoare pentru ele (fotografii, scrisori, documente) pe care organizaţia le putea face publice dacă acestea ar fi încercat să plece.