Isteria anti-arme, la cote paroxiste: 30 de prăjiturele confiscate de direcţiunea şcolii, fiindcă erau ornate cu soldaţi înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Isteria anti-arme a atins cote paroxiste în SUA, unde deunăzi direcţiunea unei şcoli din statul Michigan a confiscat prăjiturile unui elev în clasa a treia, fiindcă erau decorate cu soldaţi care purtau arme.

Băiatul adusese la şcoală 30 de prăjiturele făcute de mama lui, însă profesorii i-au interzis să-i servească pe colegii lui, fiindcă acestea erau ornate cu figurine de plastic verzi reprezentând soldaţi din cel de-al doilea Război Mondial.

De altfel, directorul şcolii a spus că prăjiturile aduse de băiat sunt „insensibile”, având în vedere atacul armat recent de la şcoala Sandy Hook, scrie „The Daily Caller“.

„M-a dezgustat. Este diabolic să bagi în aceeaşi oală eroii americani cu criminalii psihopaţi“, a declarat Casey Fountain, tatăl băiatului, pentru Fox News. „La 15 minute (n.r. - după ce soţia lui a dus prăjiturile la şcoală), soţia mea a fost sunată de la şcoală şi i s-a spus că nu pot fi servite prăjiturile fiindcă soldaţii au arme. Soţia mea le-a spus să dea jos ornamentele şi să le servească”, a mai spus Fountain.

Directoarea şcolii, Susan Wright, consideră că „acestea sunt jucării care erau obişnuite în trecut”. „Unii părinţi interzic orice armă ca jucărie. Având în vedere acest lucru, şcoala s-a oferit să înlocuiască soldaţii cu alte elemente”, a mai spus Wright, în încercarea de a minimaliza întâmplarea.

Acest incident este doar una dintre reacţiile exagerate pe care profesorii le au vizavi de lucrurile aduse la şcoală de copii. Un elev de clasa a noua din Arizona a fost exmatriculat pentru cinci zile pentru că a pus pe desktopul calculatorului lui de la şcoală o fotografie cu o armă.