Imaginile uciderii de către poliţiştii americani a unui băiat de 13 ani, la Chicago, date publicităţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Chicago şi familia băiatului împuşcat fac apel la calm.

Poliţia din Chicago a publicat imagini filmate din momentul în care Adam Toledo, în vârstă de 13 ani a fost împuşcat mortal de un poliţist, la sfârşitul lunii trecute. Publicarea acestor filmări vine pe fondul tensiunilor reînviate de un nou incident, petrecut duminică, în care un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie în timpul unei opriri în trafic, în Minneapolis.

În data de 29 martie, poliţişii îl urmăriseră pe Adam Toledo, de 13 ani, pe o alee, somându-l să se oprească şi să arunce arma pe care o avea în mână, transmite Digi24. 

În filmare se vede că adolescentul apucase să arunce un obiect după un gard şi să ridice mâinile. Împuşcătura i-a fost fatală. Poliţia a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite focuri de armă.

Cu puţin înainte ca imaginile să fie făcute publice, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a susţinut o conferinţă de presă în care a spus că filmările sunt prea dure şi chinuitoare pentru a le viziona.

El a îndemnat oamenii să rămână paşnici: "Trăim într-un oraş care este traumatizat de o lungă istorie de violenţă a poliţiei şi de conduită necorespunzătoare. Deşi nu avem suficiente informaţii pentru a fi judecători pentru această situaţie este cu siguranţă de înţeles de ce atât de mulţi dintre rezidenţii noştri se simt indignaţi şi îndureraţi".

Video ATENŢIE IMAGINILE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL! 

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor