FOTO Cel puţin 89 de morţi în urma tornadei din statul american Missouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 89 de persoane au murit în urma tornadei care a afectat oraşul Joplin din statul american Missouri. Locuinţele şi centrele de afaceri situate pe o lungime de zece kilometri, în centrul oraşului, au fost devastate de tornado care a trecut peste Joplin.

Cifra morţilor în Statele Unite ale Americii, cauzate de fenomene atmosferice severe din ultima lună, a depăşit 440, doar în Alabama şi alte şase state federale înregistrând peste 350 de decese.

Ultima tornadă puternică a măturat oraşul Joplin din Missouri şi a cauzat moartea a peste 89 de persoane, potrivit declaraţiilor lui ofiţerului Mitch Randles de la departamentul de pompieri din localitate.

Potrivit lui Randles, oraşul a suferit distrugeri majore sau semnificative în proporţie de 25-30%. El a anunţat că a fost confirmată moartea a 89 de persoane, adăugând că anticipează o creştere a bilanţului.

Un fotograf american, John Miller, a surprins tornado devastatoare şi a descris, pentru BBC News: "Magazinul Home Depot a pus la pământ. Walmart a fost distrus. Staţii de benzină, clădiri. Tot ce-ţi vedeau ochii fie era sever avariat, fie complet distrus".

În urma tornadei, autorităţile au decretat stare de urgenţă atât la nivel local, cât şi la nivelul statului.

Inundaţii şi tornade s-au abătut peste statul federal Missouri

FOTO: Reuters