Donald Trump, ignorat de Pentagon, care refuză să acorde un permis de exploatare minieră în Alaska

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul american al Apărării a refuzat miercuri să acorde un permis pentru proiectul de exploatare minieră de aur şi cupru Pebble Mine din Alaska, punând capăt aproape definitiv acestui proiect criticat pentru consecinţele sale nefaste asupra mediului, dar susţinut de Donald Trump, informează AFP.

Decizia reprezintă o victorie majoră pentru organizaţiile ecologiste, precum şi pentru populaţia indigenă din Alaska, care se opun proiectului Pebble Mine de peste un deceniu.

Exploatarea se află în Golful Bristol, regiune unde se află cea mai mare zonă din lume de pescuit a somonului sălbatic. Calitatea excepţională a apei râurilor şi a zonelor mlăştinoase oferă un habitat ideal pentru această specie de peşti.

Colonelul Damon Delarosa, comandantul districtului Alaska al Corpului de Ingineri al armatei terestre americane (USACE), declară că planul prezentat de Pebble Limited Partnership pentru eliminarea deşeurilor nu respectă recomandările legii privind protejarea apei şi că acest proiect este „contrar interesului public”.

Deja din 2014, sub administraţia Obama, Agenţia americană pentru protecţia mediului (EPA) a încercat să blocheze proiectul, subliniind consecinţele sale negative pentru pescuitul local. Dar administraţia Trump a autorizat Pebble Limited Partnership, o filială a grupului canadian Northern Dynasty Minerals, să solicite o licenţă de exploatare.

În plus faţă de activiştii de mediu şi popoarele indigene, apropiaţi ai preşedintelui republican în exerciţiu s-au opus acestui proiect, începând cu fiul său cel mare, Donald Trump Jr, căruia îi place să pescuiască în Golful Bristol.

În luna august, preşedintele ales Joe Biden s-a exprimat împotriva unei exploatări miniere în zonă, reiterând poziţia administraţiei Obama. Compania minieră vrea să facă apel.

Mai multe pentru tine:
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare