Departamentul de Stat al SUA: Întâlnire John Kerry - Serghei Lavrov, luni, la Roma. Ce subiecte sunt pe agenda celor doi diplomaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, luni, la Roma, pentru a discuta despre evoluţiile din Orientul Mijlociu, Ucraina şi Siria, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, potrivit AFP.

Marie Harf a precizat că oficiali celor două state vor discuta, în principal, despre „recentele evoluţii din Israel, Cisiordania, Ierusalim şi în regiune, dar şi despre iniţiative în curs la ONU”. 

În plus, Kerry şi Lavrov vor discuta despre Ucraina, unde separatişti proruşi din estul acestei ţări sprijiniţi de Moscova luptă împotriva puterii, şi despre Siria, devastată de peste trei ani de un război civil.

Acest anunţ vine la o zi după ce au adoptat noi sancţiuni economice în ceea ce priveşte Rusia, potrivit i24news.tv. De asemenea, autorităţile americane sunt dispuse să sprijine Ucraina cu armament neletal în valoarea de 350 de milioane de dolari.

Departamentul de Stat a anunţat cu câteva ore mai devreme că John Kerry s-a întâlnit cu Serghei Lavrov pentru a discuta despre "recentele evoluţii" din Orientul Mijlociu, după moartea unui oficial palestinian.

Reprezentanţii puterii de la Kiev au salutat vineri votul considerat istoric din Congresul american care autorizează livrări de armament spre Ucraina şi prevede noi sancţiuni împotriva Rusiei. Acest vot vine la patru zile de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu în estul separatist.

Kievul a îndemnat Uniunea Europeană să menţină opţiunea unor noi sancţiuni împotriva Moscovei, subliniind faptul că Rusia încearcă „să creeze o perdea de fum” asupra rolului său în conflict.

Citeşte şi: 

Petro Poroşenko salută o "reală" încetare a focului în Ucraina, după 24 de ore fără incidente

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat vineri o "reală" încetare a focului în Ucraina, după 24 de ore fără incidente, pentru prima oară în şapte luni, recunoscând totodată fragilitatea situaţiei, relatează AFP. 

Ucraina îndeamnă Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei

Administraţia de la Kiev a cerut, vineri, Uniunii Europene să analizeze posibilitatea impunerii de noi sancţiuni Rusiei pentru implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei, relatează Agence France Presse (AFP).